Op zaterdag 9 februari wordt tijdens de 22e Krawatencross in Lille om 14u de Sterrencross gereden t.v.v. mucoviscidose.

De Sterrencross editie  2012 bracht €5.200 op.


Jacques Konings, directeur van Stannah Trapliften Benelux, kondigde maandagavond tijdens de persconferentie fier aan dat z'n bedrijf  op 1 maart €2.500 zal schenken aan  de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose. 

Waarom mucoviscidose?
Jef Van den Broeck organisator van de Krawatencross : 'Lille is de woonplaats van de familie Geudens. Claire Geudens, deel van een drieling, was achttien toen ze stierf aan muco. Haar moeder en haar zus en broer moeten nu verder zonder de spil van hun gezin.

Zij gaan iedere dag op zoek naar hun eigen kracht, en dat terwijl ook haar zus Michelle getroffen is door dezelfde verschrikkelijke ziekte.
Voor alle mucopatiënten en voor de familie Geudens in het bijzonder wordt de Sterrencross georganiseerd.  Stannah zorgt voor o.a. acteurs Davy Gilles, Jef De Smedt,  en Ann Van Elsen.   Ook Richard Groenendaal, Erwin Vervecken, Roland Liboton en Paul Herygers bevestigden hun deelname.'

Heel wat BV's nemen deel. Afspraak op zaterdag 9/2.

Een team van 500 medewerkers staat klaar voor een vlotte organisatie van deze 22e spetterende Krawatencross op de Lilse bergen.  Alle toprenners en kampioenen komen aan de start.

Beelden De Smollie / G. Verellen / Nnieuws.